Uređenje igrališta na području OŠ u Pregradi

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava

Temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj potpisanog s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je  natječaj za građanske akcije ”Naš doprinos zajednici” za organizacije sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. U okviru navedenoga, udruga CUG ostvarila je prava na financijsku podršku za projekt uređenja igrališta na prostoru OŠ Janka Leskovara u Pregradi. U okviru simpatičnog naziva „Mi graditelji“  Udruga  CUG je provela dvije radne akcije (25.03.2017. i 08.04.2017.), na kojima su se postavile klupice, koševi za smeće, posadilo ukrasno drveće, uredila pristupna staza od odbojkaškog igrališta do streetworkout parka, izradila betonska podloga za stolove za stolni tenis te postavili betonski stolovi za stolni tenis.

Osim navedenog, Udruga CUG je za postavljanje stolova za stolni tenis i provedbu turnira u stolnom tenisu ostvarila sredstva na natječaju Zagorskog vodovoda za projekt „Bacimo lopticu i zaigrajmo“, te je dio sredstava prikupila od donacija i to od sljedećih donatora: Grad Pregrada, Vetropack Straža d.d., Ultima d.o.o., Kostel promet d.o.o., Tena G d.o.o., Gorup d.o.o., Niskogradnja d.o.o., Viop d.o.o.

Projekt je završen u subotu 22.04.2017. organizacijom turnira za stolni tenis na kojem je sudjelovalo 24 natjecatelja, koji su ovom prilikom prvi puta isprobali nove stolove za stolni tenis. Osim njih, okupilo se i mnoštvo građana, što starijih što mlađih, koji su isto tako rekreativno bacili lopticu i zaigrali. Postavljanjem stolova za stolni tenis, napravio se tako još jedan korak u uređenju i proširenju sportsko-rekreativnih sadržaja grada Pregrade, te su svi građani željni rekreacije i zdravijeg načina života dobili mjesto više na kojem će se moći okupljati.

Ovim putem udruga CUG se zahvaljuje donatorima, volonterima te građanima i građankama Grada Pregrade na podržanoj inicijativi bez čije suradnje i angažmana realizacija navedenih projekta ne bi bila moguća.

Od srca Vam hvala i vidimo se na novim projektima J

CUG Pregrada

Natječaj “Naš doprinos zajednici”

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava
CUG Pregrada je ostvarila sredstva na natječaju “Naš doprinos zajednici” (12.785,00 kn). Projektom pod simpatičnim nazivom „Mi graditelji“ udruga CUG se orijentirala na dodatno uređenje igrališta odnosno prostora OŠ postavljanjem betonskih stolova za stolni tenis, postavljanjem klupica i koševa uz košarkaško/odbojkaško igralište i uz SW park, zatim uređenje pristupne stazice prema odbojkaškom igralištu odnosno SW parku te sadnja ukrasnog drveća. Rezultati natječaja su na sljedećem linku http://www.civilnodrustvo-istra.hr/…/f…/rezultati_GA_pdf.pdf.
 
Osim navedenih dobivenih sredstva, za navedeni projekt Udruga je prikupila i dio sredstava od donacija, a donatorima ovim putem zahvaljujemo i pozivamo sve ostale koji su voljni da nas podrže. 
 
Ukupno do sada za realizaciju ovog projekta je tako prikupljeno 15.785,00 kn (natječaji+donacije), a realizacija se planira na proljeće.
 
Također, udruga CUG se i dalje planira prijavljivati na razne natječaje te Vas pozivamo da se učlanite te nam pomognete svojim zalaganjem. Više o Udruzi možete pronaći na internet stranici http://cug-pregrada.hr/.
 
CUG Pregrada

Izložba “Vu plavem trnaci” i 2. Rekreativna Biciklijada u Pregradi

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava

Prošao je još jedan vikend u znaku CUG-a. Tako su prošlog vikenda građani mogli prisustvovati na dva projekta:

  • izložbi “Vu plavem trnaci” (sredstva ostvarena na natječaju raspisanom od strane Grada Pregrade)
  • 2. Rekreativnoj b iciklijadi (sredstva ostvarena na na natječaju raspisanom od strane KZŽ).

Otvorenje izložbe bilo je u subotu 17.09. u 18:00h u Gradskoj galeriji gdje su svi okupljeni imali priliku vidjeti fotografije starih kuća, klijeti te poznatih objekata poput crkvi i kapela. Fotografije su ovoga puta bile preslikane na platno čime se postigao još veći efekt prikaza predstavljene tematike. Otvorenje je uveličao i KUD Pregrada pjevajući i svirajući zagorske popevke.

Nedjelja je bila rezervirana za one sportskog duha pa je tako 18.09. u 16:00h započela 2. Rekreativna Biciklijada ulicama Grada i okolnih sela. Okupilo se oko 30-ak sudionika, koji su imali priliku voziti po različitom terenu (tako je tu bilo i ravnih dionica, makadama, te dionica niz i uz brijeg). Kako bi se sudionicima olakšalo, na pola puta je organizirana i okrepa uz piće, voće i zdrave grickalice. Unatoč svim najavama lošeg vremena, vrijeme se nasmiješilo i pokazalo nam je sunce. 🙂

Ovim putem tako zahvaljujemo na pomoći Zajednici fotografa Pregrade, KUD-u Pregrada, PU Pregrada, portalu Pregrada.info, Turističkoj zajednici Grada Pregrade, Knjižnici Pregrada te svim volonterima.

Vidimo se na nekim novim projektima!14409670_955041944641130_4897353184966817556_o14369898_955674644577860_7935903388235202007_n

Vu plavem trnaci

Posted on Leave a commentPosted in Lokalna samouprava

Pozivamo vas na izložbu fotografija Zajednice fotografa Pregrade, a u sklopu projekta “Vu plavem trnaci” za koji je Udruga CUG ostvarila sredstva na natječaju raspisanom od strane Grada Pregrade. Fotografije će između ostalog biti prikazane na platnu, a prikazivati će stare klijeti, kuće, vinograde te alate koje su usko vezane uz pregradski kraj. Smisao samog projekta je obogatiti manifestaciju “Branje grojzdja“ sa kulturnim događajem u vidu izložbe fotografija minulog vremena koje su vezane uz kulturu branja grožđa te afirmirati talent pregradskih foto entuzijasta.

Otvorenje izložne je 17.09.2016. u 18:00h u Gradskoj Galeriji.

Vidimo se!!

2. Bicikijada Pregrada

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava

U sklopu projekta financiranog od strane Krapinsko – zagorske županije, Udruga CUG organizira 2. Rekreativnu Bicikijadu na području grada Pregrade. Cilj projekta je osnažiti sportsku kulturu u Gradu te potaknuti građane na međusobno druženje. Pozivamo sve da se pridružite zajedničkom pedaliranju 18.09.2016. u 16:00 sa startom na Trgu gospe Kunagorske. Dovezite samo bicikil i dobru volju!! Vidimo se!! 🙂 🙂

Ljetni kulturni maraton

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava

Završen je projekt Ljetni kulturni maraton za koji je Udruga CUG ostvarila sredstva na natječaju raspisanom od strane Krapinsko-zagorske županije. Pregrada je tako ovaj vikend bila obogaćena za tri društvena događaja. Građani su se najprije u petak smijali uz urnebesne fore komičara iz Studija smijeha. Zatim su u subotu mogli prisutstvovati prvoj izložbi mlade pregradske umjetnice Veronike Koprivnjak te uživo vidjeti kako nastaje jedan od njezinih radova. Nakon toga smo uz taktove poznatih domaćih i stranih hitova uživali uz glazbeni sastav GGhetto, koji svaku pjesmu izvede na svoj originalan način.
Tako ovim putem zahvaljujemo Studiju smijeha, Veroniki Koprivnjak, GGhettu. Osim njih veliko hvala također Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Pregradi, Srednjoj školi Pregrada, Turističkoj zajednici grada Pregrade, Pregrada.infu, sveprisutnim fotografima Daliboru Grilec i Zvonimiru Gretić.
Na kraju, veliko hvala svima Vama koji ste svojim prisutstvom na navedenim događanjima doprinjeli da ovaj projekt uspije, te se vidimo uskoro na novim projektima koje pripremamo!
14195388_945650628913595_7938032625432348713_o14207830_945650525580272_5819633211221290444_o

Natječaj Zagorski vodovod

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava

Ostvarena sredstva za projekt “Bacimo lopticu i zaigrajmo!”, na natječaju raspisanom od strane Zagorskog vodovoda. Ovim projektom želimo postavljanjem stola za stolni tenis, poboljšati sportsku ponudu u gradu i potaknuti građane na rekreaciju i zdraviji život.

Više o rezultatima natječaja na http://www.zagorski-vodovod.hr/wp-content/uploads/2015/04/odluka13072016112043.pdf

Ostvarena sredstva na javnom pozivu KZŽ za projekte u kulturi

Posted on Leave a commentPosted in Regionalna samouprava

Ponosni smo što možemo objaviti da je CUG jedna od četiri organizacije iz Pregrade koja je ostvarila potpore na Javnom pozivu Krapinsko zagorske županije za potrebe u kulturi. Ostvarena su sredstva za projekt “Ljetni kulturni maraton”, a rezultati se nalaze na sljedećoj poveznici

http://www.kzz.hr/sadrzaj/novosti/zavrsetak-prijava-program-javnih-potreba-u-kulturi/KZZ_Prijavljeni_projekti_manifestacije.pdf